Ryszard Bolechowski exposeert 'slow art' in de yogastudio

Liefhebbers van tekenkunst kunnen van 17 t/m 31 juli hun hart ophalen bij Studio 145 aan het Noordvliet. Deze locatie voor yogalessen wordt tijdelijk ingericht als expositieruimte voor meer dan dertig tekeningen van Ryszard Bolechowski. Rode draad in zijn werk is het maakproces: alle stukken zijn met toewijding, geduld en precisie getekend. De tekeningen zijn realistisch, maar tonen vooral de waarneming van de kunstenaar.

Met deze solo-expositie treedt Bolechowski na tien jaar voor het eerst weer met zoveel eigen werk naar buiten. De Leeuwarder kunstenaar – vooral bekend van zijn schilderingen op panelen – werkte afgelopen decennium bewust in de luwte en herontdekte zijn liefde voor het tekenen. Hij werkte met balpen, fineliners en vulpotloden, om uiteindelijk terug te keren naar de basis: het eenvoudige grijze potlood, zijn meest geliefde instrument op papier.

Van harte welkom!

Zaterdag 17 t/m 31 juli dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Wie liever in de avonduren komt, kan in die periode terecht van maandag t/m donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur. Ryszard Bolechowski is zelf aanwezig.